ko smo

Pretežna delatnost izdavačko-promoterske i distributerske kuće Nova POETIKA je objavljivanje knjiga, ali se bavimo i drugim, srodnim poslovima. Nova POETIKA je nezavisna izdavačka kuća i samostalno deluje (u poslovima izdavaštva i promovisanja umetnosti) od 2011. godine.

Kao izdavačka i promoterska, Nova POETIKA vam nudi kompletan literarni, promoterski i prodajni “servis” – dizajn, lekturu, korekturu, prevod, prezentaciju, promociju, plasman i prodaju autorskih literarnih, muzičkih i multimedijalnih dela. Osim pomenutih usluga, bavimo se i web-dizajnom, promoterskim i drugim srodnim poslovima. Rečju, na jednom mestu možete dobiti profesionalnu podršku i pomoć vezanu za sve pomenute i mnoge druge poslove.

Nova POETIKA je registrovana za rad na teritoriji Republike Srbije i rado sarađuje sa autorima, distributerima knjiga, promoterima i konzumentima umetnosti koji žive van teritorije naše zemlje. Nova POETIKA objavljuje dela autora iz zemalja okruženja, kao i dela autora iz drugih zemalja.

Nova POETIKA daje prednost autorima iz Srbije i zemalja okruženja, prvenstveno sa našeg govornog područja: srpskog, hrvatskog, bosanskog, crnogorskog… Svi ostali autori i saradnici su, takođe, dobrodošli…

Nova POETIKA je privatna, nezavisna izdavačka kuća u kojoj sve odluke donosi glavni i odgovorni urednik, uz saglasnost članova redakcije.

Nova POETIKA neguje i podstiče, prvenstveno, individualnu kreativnost. Bilo koja vrsta političke, nacionalističke, rasističke ili religijske isključivosti nije dobrodošla… Svi kreativci otvorenog uma i poklonici umetnosti će biti srdačno dočekani u “našoj kući”. Političari i politikanti nisu dobrodošli u našu kuću.

U našoj kući neguju se multikulturalnost i multimedijalnost…