Snežana Radojičić

Snežana RadojičićDiplomirani profesor jugoslovenskih i svetske književnosti, menadžer osiguranja, agent prodaje nekretnina… a po vokaciji pisac koji je do polaska na putovanje objavljivao retko ali od srca.

Ako je prosečan ljudski vek 75-80 godina, onda sam prvu polovinu svog života provela kao knjiški moljac, zagledana u sebe i radeći poslove koji me uglavnom nisu ispunjavali. Na pragu četrdesete sam se probudila, shvativši da nisam ostvarila nijedan od svojih snova – da živim slobodno i od pisanja.

Bila je 2011. kada sam skupila hrabrost da kažem ‘ne’ životu kojim nisam bila zadovoljna i da, sa budžetom od pet evra dnevno i partnerom kog jedva da sam i poznavala, krenem u svoju najveću životnu avanturu, sa črvstom namerom da ostatak života proživim onako kako sam oduvek želela.

Nakon sedam meseci, ostala sam sama, a nakon devet – bez ikakvog izvora prihoda.

Ali, nisam odustala. Nastavila sam da se kotrljam i za četiri godine prešla sam oko 40 000 km i posetila preko trideset zemalja Evrope i Azije. Ostvarila sam svoj cilj – da živi slobodno i od svojih knjiga. U međuvremenu sam se neizlečivo zarazila nomadskim načinom života tako da više i ne razmišljam o završetku putovanja.

Приказано свих 2 резултата