biblioteka kljuc_okrugli logo_small

Dragi Autori i Prijatelji,

Nezavisna izdavačka kuća Nova POETIKA je pokrenula nov način objavljivanja knjiga, pod našom etiketom. Svesni činjenice da, u našem okruženju, postoji znatan broj Autora koji nemaju prevelike ambicije i traže put “skromnosti” u objavljivanju svojih autorskih ostvarenja, pokrenuli smo biblioteku KLJUČ, koja je namenjena Autorima sa nevelikim ambicijama.

“Ključni” razlog za pokretanje ove biblioteke je i sveopšta kriza, koja knjigu nikako ne zaobilazi, pa smo odlučili da objavljivanje knjige učinimo dostupnim većem broju Autora. Brojnim Autorima i čitaocima domaće književnosti nije strano saznanje da su, u većini slučajeva, domaća izdanja samofinansirajuća i sada Vam nudimo najpovoljniji način za ovakvo objavljivanje.

KLJUČ je svojevrsni “samizdat”, način samoobjavljivanja, uz stručnu pomoć tima Nova POETIKA. Na ovaj način našim novim Autorima je dostupna mogućnost da svoje autorsko Delo objave zvanično, sa znatno manjim sredstvima od troškova koje podrazumeva objavljivanje u standardnim tiražima od 300, 500 i 1000 primeraka. Pritom ste Vi, kao Autor, vlasnik objavljenog tiraža. Tiraž može biti doštampavan neposredno po isteku (prodaji) i to je još jedna povoljnost ovog načina izdavanja.

Ovaj način publikovanja knjiga je posebno pogodan za Autore lirike, kratke forme i za Autore koji do sada nisu zvanično objavljivali autorska ostvarenja, jer i ovim putem se Vaše izdanje može naći u prodaji i afirmisati kod čitalačke pubilike.

Uputstvo za slanje rukopisa – OVDE

O izdavanju i kupovini elektronskih knjiga – OVDE

Uput za slanje i objavljivanje rukopisa – OVDE

Paralelno sa ovom opcijom, pokrenuli smo i digitalno izdavaštvo (elektronske knjige) koje je idealno kombinovati sa izdavanjem u ograničenom tiražu. Elektronske knjige će se prodavati posredstvom našeg sajta, sa nižom cenom od pretpostavljene knjižarske (za štampana izdanja), a biće dostupna i jednostavna za čitanje na svim elektronskim uređajima.biblioteka kljuc_tabela_cene_small

U prikazanoj tabeli se nalaze okvirne cene za tiraže od 100, 150 i 200 primeraka, obima knjige od 100, 150 i 200 stranica, kako biste imali što boljji uvid u troškove ovakvog načina objavljivanja. Knjige se štampaju i povezuju u vrhunskoj, najsavremenijoj, digitalnoj tehnici Cene su prikazane u eurima, podrazumevajući dinarsku protivvrednost.

Naše usluge, za ovaj vid publikovanja knjige, podrazumevaju kompletnu pripremu za štampu (dizajn korica, prelom i uređivanje knjige), štampanje izdanja i CIP (ISBN broj i katalogizaciju u NBS). Podrazumeva se i da je su lektorsko-korektorski poslovi obavljeni. U slučaju potrebe za lektorisanjem rukopisa i korekturom teksta, naši lektori i korektori će stručno obaviti i taj posao po ceni nižoj od tržišne.

Uskoro ćemo objaviti i prvih nekoliko elektronskih knjiga…

Uživajte u objavljenom Delu…

 

 

Tipski izgled naslovnice knjige iz biblioteke KLJUČ